Arbetet med teamet "Hope"

2010-10-23 13:52

Då Joy och Annammas döttrar, Priya och Pretthy, tillsammans med några ungdomar i Elidaförsamlingen började att besöka kvinnofängelset i Coimbatore, anade de nog inte vilka konsekvenser detta skulle få. 

Under 1 1/2 år har de regelbundet besökt fängelset två gånger i veckan. De kallar sej "Hope" och är så efterlängtade av de 72 intagna kvinnorna.

En del avtjänar fleråriga straff och andra bara några månader. Dessa kvinnor är oftast helt övergivna av sina familjer och om de har små barn får de ta med sej dem i fängelset.

Du kan ana vad det betyder för dessa barn att få komma till vårt flickhem och vara tillsammans med de andra barnen där och få äta riktig mat. Och vad tror du då inte att det betyder för mammorna, som när straffen är avtjänade kommer till flickhemmet och ber att få stanna hos oss tillsammans med sina barn! Priya och Blessen, som förestår flickhemmet, kan inte avvisa dem och nu växer hemmet  lavinartat.

När jag talade med Annamma härom dagen berättade hon att det nu utöver våra egna barn och arbetare kommit 16 barn och 9 mammor från kvinnofängelset till oss och fler står på tur. Tomten till flickhemmet är stor och planerna är nu att snabbt kunna bygga en hall, som går att avdela i små rum. Då kan vi fortsätta att ta emot dessa hjälpbehövande kvinnor och barn.

Jag beundrar alla, som är med och tar emot dessa sargade och utslagna människor och ger dem kärlek och omvårdnad! Varenda en av dem är älskade av Jesus! Annamma berättar att den glädje och tacksamhet de visar ger kraft att fortsätta detta meningsfulla arbete!

Tack kära ni som stöttar oss i dessa växande behov! Ni vet ju vem som sa "Vadhelst ni gjort mot en av dessa mina minsta har ni gjort mot mej"!

Var välsignad!

/Gun
  • 0 kommentarer
Skriv kommentar