Joy är arresterad

2010-11-04 19:59

Den 28 oktober arresterades vår föreståndare för barnhemmen, P. John eller Joy som vi kallar honom, och fördes till fängelset i Coimbatore.
Vad som hänt är att en vild elefant från bergen kom ner till Elidas bondgård, hamnade i ett elstängsel och dog.

Detta utlöste en fruktansvärd reaktion bland hinduerna runt omkring. De samlades i skaror och rasande skriade de: "De kristna har dödat vår gud!" Elefanten är fridlyst och också helig för dem.

Polis var snart på plats och arresterade vår bonde och tog också med sig två av våra äldre pojkar, som arbetar på bondgården. Då polisen fick veta att Joy var föreståndare för arbetet hämtade de även honom.

Ni kan ana vilken chock detta är för alla på våra barnhem och då särskilt för de arresterades familjer. Joys fru, Annamma, skulle följa med för ett första förhör, men svimmade, så dottern Priya fick följa med i stället.

I mitt senaste inlägg berättade jag om Priyas och Pretthys arbete på kvinnofängelset i Coimbatore. De har fått en del goda kontakter med fängelseledningen. Joy slapp därför att bo med de andra fångarna, utan fördes till fängelsets sjukavdelning.

På måndag 8 november väntar rättegång. Jag pratade med Joy några timmar innan detta hände och han var så glad över att hans hälsa blivit så mycket bättre och att sonen Jonathan, som varit på Elida i två månader, skulle komma hem om några dagar.

Ja, så fort kan situationen förändras. Detta är ett lidande de får utstå för sin kristna tros skull.

Detta ökar våra ekonomiska behov och vi vill säga att vi behöver all hjälp vi kan få!

Var med och bed att rättegången ska gå bra och att de snart blir frisläppta! Bed också att hatet från hinduerna ska lägga sig och att stridigheterna upphör! Bed för alla på våra barnhem om Guds beskydd!

Jag återkommer med rapporter framöver!

MVH/ Gun
  • 1 kommentarer

Ralf Elo säger (20101105, kl 18.57)

Vi ska be i Norrland

Skriv kommentar