Joy frisläppt!

2010-11-16 11:02

På tisdagen 9 november startade rättegången mot vår barnhemsföreståndare Joy (se tidigare inlägg). Bonden på Elidas bondgård, Selveraj, föreståndaren Rajendren och Christudass, en av de pojkar som vuxit upp på pojkhemmet, är också åtalade.
Dessa tre misshandlades mycket svårt innan de fördes till fängelset. Ögonvittnen berättar att polisen slog dem så hårt att benen är helt uppsvällda på dem.

Anklagelserna är fulla av lögner. Bland annat skulle elefanten medvetet ha dödats för att man skulle komma åt betarna, som har ett högt pris vid försäljning.
Ingen som känner Joy och Annamma tror att detta är sant, men anklagelserna är många för att deras gud, elefanten, är död.

En varmt kristen advokat, Jeevanandam, som tillhör  Elidaförsamlingen, har fått fem andra kristna advokater att tillsammans med honom ställa upp och biträda Joy och de tre från bondgården och föra deras talan under rättegången.

Det som har engagerat de berördas familjer och alla vänner allra mest är att Joy skulle släppas ut ur fängelset och få komma till rättssalen när det är aktuellt till de olika rättegångarna. Joy är 64 år och har inte varit så frisk den senaste tiden. Därför bör han av hälsoskäl bli frisläppt.

Den 11 november släpptes Joy ut ur fängelset med förbehållet att han morgon och kväll måste komma till rätten och signera deras papper!
Det är fem timmars resa till platsen där rättegången pågår och då förstår du att det är omöjligt att bo hemma i Coimbatore. Det skulle innebära 20 timmars resa per dag så därför bor nu Joy, Annamma, Preethy och Jonathan i ett rum i den stad där rättegången pågår.

Du kan förstå att detta är mycket påfrestande för hela familjen. Men att Joy sluppit ut ur fängelset utan lösen är ett mirakel i sig! De brukar begära tre till fyra millioner rupier (ca en halv miljon svenska kronor). Vi tackar Gud för bönesvaret att Joy är utanför fängelsemurarna!

Men nu återstår fortsättningen av en rättegång som behöver våra förböner så att vi får uppleva ännu fler bönesvar. De tre från bondgården och deras familjer behöver känna vårt stöd på alla sätt.

Mitt i all denna nöd måste jag tala om att Christudass berättar att han fått så många tillfällen då han kunnat vittna om sin tro på Gud till de andra fångarna. De lyssnar så gärna och vill höra mer. Han tycker så synd om dem och han sa att när han kommer ut vill han fortsätta att hjälpa dessa utslagna människor.

Ja, vi måste tro att Gud inte gör några misstag och att det till slut ska komma ut något gott av denna händelse!

Tack för era förböner! Vi vet inte vad en dom kommer att innebära, om det blir dryga böter eller fängelsestraff, men nu tar vi bara en dag i sänder och gläder oss över dagens bönesvar!

Gud välsigne er, som läser detta!

Hälsningar,
Gun

  • 1 kommentarer

Ellinor Nyberg säger (20101204, kl 1.04)

Det är säkert så att Gud vänder alltid det svåra till någonting gott. Tack för att vi får följa vad som händer så vi också kan få vara delaktiga i förbön.
Guds välsignelse!

Skriv kommentar