En underbar jul

2011-01-06 20:14

Måndagen i julveckan fick Joy lämna sjukhuset i Trichi och resa hem till Coimbatore.

Budet att han, Annamma och Jonathan var på väg hem nådde Elida-församlingen och folket i Rathinapuri, stadsdelen där pojkhemmet ligger. så när bilen körde över bron till detta område sköts en raket upp och snart fylldes hela himlen av vackra raketer. Detta pågick hela vägen fram till pojkhemmet, där en stor folkskara väntade på att få välkomna sin älskade pastor och barnhemsföreståndare!
Vilken fest!
Det var som ett riktigt kungabesök!

Vid följande gudstjänst var kyrkan så överfull att man fick spänna upp ett tält, utanför kyrkan, för att alla skulle få plats.
Det var många tårar av glädje och tacksamhet och som Joy uttryckte det till mig på svenska: "Alla kramade och kyssade mej."

Ett verkligt bönesvar var också att dagen före julafton blev även de övriga tre arbetarna från bondgården fria från sin fångenskap i Madurai och kunde förenas med sina familjer. Det gjorde glädjen dubbelt så stor.

Joy berättar att när han var i fängelset träffade han en läkare som blivit anklagad för en patients död. Han hade suttit inne i 40 dagar och talade om för Joy att han inte kunnat sova en enda natt.

Joy hade en liten anteckningsbok fylld med bibelord, som betytt mycket för honom. Läkaren och Joy läste bibelorden tillsammans och nästa morgon berättade läkaren att han sovit gott hela natten och dessutom hade han fått veta att han blivit frigiven. Joy gav honom sin bok med bibelorden innan de skiljdes åt.

På julaftonen ringde läkaren till Joy, efter att ha hittat numret i boken, och frågade om han kunde få träffa Joy och höra mer om den kristna tron.
Kanske detta var en av anledningarna till att Joy och de andra hamnade i fängelse?!

"Vi förstår Hans vägar bättre ovan där."

Vi fortsättar bedja att Herren ska vara med i de kommande rättegångarna och att det ska bli en friande dom, så att det inte ens blir böter.

Nu på lördag, 8 januari, landar Stefan och Diana i Coimbatore och förberedelserna för att ta emot dem där är i full gång.
Det blir Dianas första möte med Indien och barnhemmen och hon och Stefan kommer att skicka en hälsning till oss, via Missionsrapporten, därifrån.

Joy och Annamma tackar för allt stöd ni gett och önskar tillsammans med oss på Elida Mission ett fortsatt välsignat år 2011!

Med vänliga hälsningar,
Gun

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar