Lite nytt från Indien

2011-09-26 00:32

Jag pratade nyss med Annamma, Indien, som berättade lite om läget på barnhemmen, och vill dela detta med er.

En mamma med två flickor i åldern 7-9 år kom till Elidas flickhem nyligen. Fadern var häktad för mord och dömdes till döden eller eventuellt livstids fängelse.
Mamman och barnen fick stanna hos oss, men efter några dagar kom polisen och häktade även kvinnan för misstänkt medhjälp.

I häktet blev modern mycket sjuk och efter undersökning visade det sig att hon hade långt framskriden cancer. Hon kan få läkarhjälp om någon betalar för henne, men har bara Elidas flickhem att hoppas på.

Så, tills vidare - ja, kanske för all framtid - har vi därmed fått två nya flickor att ta hand om.

Samtidigt har Mercy för andra gången drabbats av cancer. Mercy, 48 år, är gift med vår andrepastor Daniel, som vuxit upp på Elidas barnhem. Nu på måndag (läs 26/9) ska hon opereras och du får gärna vara med och be att operationen ska lyckas! Tillsammans har de två vuxna pojkar.

När det gäller vår föreståndare, Joy, så fortsätter rättegångarna med anledning av den döda elefanten som du kanske läst om i tidigare inlägg. Vi hoppas att detta snart ska vara avslutat så vi kan lägga det bakom oss. Vi hoppas också att domen ska vara till Joys fördel på alla punkter.

Som du läser mellan raderna behöver barnhemmen just nu extra tillskott för att klara av alla sjukhusavgifter, mediciner, operationer och eftervård, förutom att mat, el, skolavgifter och det mesta annat stiger i pris.

Tack alla ni som troget kämpar vid vår sida! Jag hoppas att jag snart ska kunna återkomma med segerrapporter!

/Gun

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar