En vit, fridfull och välsignad jul önskar vi alla Elidavänner

2011-12-14 14:56

Under de senaste åren har vi fått uppleva hur värdefullt det är med en vit jul. Eller ett vitt år, för den delen.
För oss kan det även vara dyrt, i och med att en "vit jul" inte bara står för en högtid med snö utan också för en alkoholfri jul – något som många barn och ungdomar vi mött under året önskar väldigt mycket.

Jag skulle dock vilja säga att det är "värdefullt dyrt" för Elida som, på grund av vår alkoholpolicy, missat många stora pengar som företag varit villiga att satsa in i projektet om vi ändrat vår policy. Men när jag ser in i ögonen på en ung människa och förklarar varför jag står för helnykterhet, så är tacksamheten man möter i deras ögon värt många miljoner!!

En fridfull jul!
Att ha upplevt syndernas förlåtelse är grunden för all sann frid. Vi människor har ibland svårt att förlåta, men Gud kan! Att ta emot och ge förlåtelse är frihetens väg, en väg som Jesus öppnade på korset.
Att leva utan att förlåta gör att mina egna synder släpar kvar. Då finns det ingen frihet, och att inte ta emot Guds förlåtelse binder och trasar sönder hjärtat. Att be och bekänna, förlåta och glömma är en mirakelkur från himlen som ger livet färg och glädje!!!

En välsignad jul!
Välsignad låter ibland som något überreligiöst, som är till för speciella människor vid speciella tillfällen. Inget kan vara mer fel.
En fri tolkning av ordet väsignad som jag brukar ge låter så här: Allt gott från Gud!
Det kom en pojke till Jesus med några bröd och fiskar och det kunde mätta tusentals magar. När vi ger till Jesus det lilla vi har – vårt liv, våra pengar och vår kärlek – så välsignar han oss vanliga människor och låter våra liv vara till välsignelse, både för oss själva och andra!

Alla vi i team Elida önskar er alla en vit, fridfull och välsignad jul!
/Stefan

För övrigt:
Efter en lång säsong, som för övrigt har varit mycket bra, så är det gott att varva ner lite. Vi ligger nere med riggen för femårsservice, vilket krävs på grund av Sjöfartsverkets regler. Dyrt, men ofrånkomligt, så nu skramlar vi pengar till det.

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar