Nytt rättegångsdatum i Indien

2012-06-27 11:48

Nu har det gått en lång tid sedan ni fick en rapport från våra barnhem. Senast igår pratade jag med Annamma i telefonen och hon berättade om en bönekampanj de har för Elidas arbete i Sverige, på barnhemmet och i deras kyrka där nere.

Sedan beskrev hon för mig hur underbart bröllopet var då en av våra pojkar gifte sig med en flicka från församlingen i måndags. Jag har själv varit med på många sådana bröllop och vet hur festligt de gör det.

I slutet av varje månad skickar vi de pengar som kommit in. Jag bekräftade att sändningen gått iväg och Annamma blev så tacksam, då de hade stort behov av dem just nu. När jag hör hennes glädje över att vi kunnat skicka något denna månad igen blir jag så tacksam för att det finns människor som vill vara med och satsa!

Många undrar hur det har gått för vår barnhemsföreståndare, Joy, med anledning av det som hände för drygt 1,5 år sedan, då en elefant dog invid vår bondgård. (Du som inte följt historien kan klicka på tidigare blogginlägg.)
Kanske minns du att den man från skogsdepartementet som anmälde Joy, dog samma vecka i en trafikolycka. Näste anmälare blev dagen efter ihjältrampad av en elefant. Detta gjorde att det dröjde länge innan någon ny anmälan gjordes, men nu i vår togs förhandlingarna upp igen.

Joy kom till rättegången och när en man från skogsdepartementet trädde fram för att läsa upp anklagelserna, föll han plötsligt ihop medvetslös och förhandlingarna fick avbrytas. Ny tid meddelades till den 1 maj. Sedan förflyttades den till den 1 juni och nu är den flyttad till 31 juli.

Eldepartementet har meddelat att de gjort noggranna undersökningar och funnit att elförbrukningen på Elidas bondgård varit konstant densamma och inga förhöjda värden har förekommit i samband med elefantens beröring av elstängslet.
Detta utgör ett starkt bevis mot skogsdepartementets anklagelser om att elefanten skulle ha dött av för stark ström.

Vi fortsätter att be för att rättegången nu blir av vid senast meddelat datum och att Joy och övriga inblandade blir friade!

Med vänliga hälsningar,
Gun Abrahamsson

PS. Om du inte fått hem Elida Missions Nyhetsbrev för 2012, kan du ladda ner det här.

 

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar