Julhälsning från Indien

2013-12-14 15:34

ELIDA MISSION VILL ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT VÄLSIGNAD JULHELG OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Så här i slutet av året får ni här en hälsning från hela Elidafamiljen i Coimbatore  i Indien, där de nu gör sig redo att fira jul. Runt 200 personer samlas på julaftonen – barnen, arbetarna och de gifta barnen med familjer som bor i närheten. De sjunger julsånger och lyssnar till julevangeliet. Sedan får alla mat. Höjdpunkten är när tomten kommer in! Då får alla var sin julklapp och ni anar nog vilken fest det är!
När det är dags för de mindre barnen att lägga sig går de äldre ut i byn och sjunger julsånger i natten. De har facklor som lyser upp och sången "Stilla natt" ljuder över hela Rathinapuri, som vår stadsdel heter!

Många undrar hur det går för Joy och de två arbetarna, som hamnade i fängelse efter det att en elefant dött vid Elidagårdens stängsel (se tidigare inlägg). Jag kan berätta att rättegångarna fortsätter. Det har gått mer än tre år och varje rättegång flyttas fram en eller ett par månader eftersom de som står som anklagare inte infinner sig till rätten.
Joy och de två pojkarna är ute i frihet, men får inte lämna landet. För Joys del räcker det att hans advokater kommer till rättegångarna. Nästa tid är satt till 22 jan. Joy hälsar och tackar för era förböner! Det betyder så mycket för honom!

I maj månad hände en olycka på Elidas bondgård. Vår gårdsföreståndare, Salomon, kolliderade på sin motorcykel med en bil och han och en arbetare, som åkte med, kastades i gatan. Salomon blev mycket svårt skadad då bilen körde över hans ben.
På sjukhuset inne i Coimbatore sade de att de inte tänkte göra något förrän de fått 200 000 rupier på bordet. Det hade inte Joy, men med hjälp av en advokat vädjade de till chefsläkaren med löfte att betala så snart som möjligt. De gick med på det, men det blev sex operationer innan Salomon nu har börjat gå igen. Vi var så tacksamma att han slapp amputera benet. Han hade veckan före olyckan blivit pappa för första gången och nu kan han glädja sig åt sin son.
Den andre arbetaren klarade sig med ett enklare benbrott.

I samma veva blev Joy svårt sjuk med andningssvårigheter och han kräktes blod. Det blev intensivvård en vecka. De kunde inte hitta orsaken, men han är nu återställd. 
Ja, som ni förstår har allt detta blivit mycket kostsamt för barnhemmen. Bara sjukhusräkningarna har gått på mer än 1 miljon rupier = ca 100 000 svenska kronor.

Joy och alla vi på Elida Mission vill tacka för all hjälp vi fått både genom gåvor och förbön! Vi är så tacksamma att allt gått så bra! Samtidigt är det gott att veta att ett enda människoliv värderas så högt!
I och med detta har vi kommit efter med allt underhåll på barnhemmen, men nu tar vi nya tag! Vi får be Gud om beskydd över hela stora Elidafamiljen så att inget händer dem! Vi får be Gud om ETT RIKTIGT VÄLSIGNAT NYTT ÅR!

Var välsignade!
/Gun

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar