SjömansJul i Sverige! Hemma i stugan!

2014-12-18 15:38

Det är härligt att vara hemma i Sverige på jullov! Efter en välsignad och rolig, ibland slitig, säsong med Elida är det gott att få ladda batterierna. Alla åker hem till de sina, några jobbar ihop lite pengar, andra ligger på sofflocket, alla träffar vänner.

Julen är en speciell tid! I min uppväxt så blev min pappa "Tarren" lyrisk och berättade ofta om hur mötet med Jesus förvandlade hans liv. En försupen, tablettmissbrukande bilhandlare som bränt alla broar av förtroende och självkänsla blev julen -54 totalt upprättad av detta mötet med julens budskap. Jag hörde storyn hundratals gånger, och än idag får det mig att rysa och fälla en tår av den glädjen pappa gav när han berättade. Julens stora händelse när Gud blir människa mitt ibland oss är nyckeln till mänsklighetens upprättelse, är början på den vandringen där Jesus vandrar mitt i våra förutsättningar och delar vårt liv och till slut dör för vår synd och svaghet. Därför kan vi be till honom och han förstår. Han vet hur vi har det, han förstår fullt ut.

Elida ligger just nu och vilar i Cartagena i Spanien. I januari reser vi tillbaka för att göra underhåll ombord, vi behöver många extrahänder. Normalhändiga som gillar slipa, måla osv. Ring gärna!

Våra vänner på barnhemmet i Indien hälsar, de brottas med Denguefeber just nu, det gör att vi försöker samla in lite extra just nu för våra barns sjukvårdskostnader. Kanske ett julklappstips till den som har mer än den behöver...

Vi alla som arbetar med Elida, Team Elida vill önska alla läsare en God Jul och ett Gott nytt År!

Stefan Abrahamsson

0733735202

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar