Nytt Nyhetsbrev ute!

2016-04-16 17:58

Nu finns ett nytt Nyhetsbrev ute från Elida Mission, där Gun Abrahamsson berättar om senaste nytt från vårt underbara arbete med och utifrån våra barnhem i Coimbatore.
Dels har det varit flera firanden på barnhemmet, dels fortsätter myndigheternas allt hårdare inspektion av de kristna barnhemmen.

Vet också att det pågår ständig bön för Elidas hela arbete - inklusive alla understödjare - i Elidakyrkan i Coimbatore, dygnet runt, där folk skriver upp sig för en timma eller två. Så fylls kyrkan av ständig bön. Det är en enorm kraftcentral att tacka Gud för!

Vill du läsa Nyhetsbrevet i sin helhet, hittar du det här.
Annars följer några korta utdrag nedan:

"I januari 1971 invigdes första delen av Elidas pojkhem i Coimbatore i södra Indien och nu firar vi 45-årsjubileum. Den gången var det min man, Tarren, som var där och klippte banden, och han berättade hur pojkarna strök med sina händer efter väggarna och deras glädje visste inga gränser över att de fått ett eget hem."

"Vår föreståndare Joy, som egentligen heter P. John, firade sin 70-årsdag 6 januari i år. Joy berättar att han inte märkt något av vad som hände bakom kulisserna. I Indien firas inte födelsedagar som här i Sverige, så för honom var det en helt vanlig dag. Joy blev verkligen överraskad när plötsligt hela gården fylldes av alla barn, nära och kära som kom och gratulerade och tog honom med till en stor fest, som de ordnat ett stycke bortför att han inte skulle märka något. Det blev ett stort knytkalas där alla gjorde sitt bästa för att hylla Joy och visa hur älskad han är!
Samtidigt firar Joy och hans underbara fru, Annamma, sin 40-åriga bröllopsdag! Vi kan inte nog värdesätta det arbete de tillsammans har uträttat och gör så än idag! STORT GRATTIS från oss era vänner i Sverige!"

"Indiens regering arbetar målmedvetet för att hinduismen ska bli ensamrådande i landet. Som ett led i detta känner de kristna ett allt hårdare tryck från myndigheterna att upphöra med att sprida det kristna budskapet. Det är särskilt vårt flickhem, som blivit föremål för myndigheternas uppmärksamhet. De säger att de märkt att kristendomen ofta sprids från de kristna barnhemmen.
Nästan varje vecka kommer flera bilar med polis och socialarbetare. Joy berättar att det inte blir så mycket inspektion av barnens situation, utan de går igenom vår stora köksträdgård och fyller sina bilar med frukt och grönsaker. Det är verkligen kränkande."

"Elefanträttegången är ständigt pågående och är nu inne på sitt 6:e år. Den flyttas hela tiden fram 1-2 månader och ännu ser vi inte något slut på den. Joy vet att vi ber för honom särskilt under rättegångsdagarna och han är så tacksam för den omtanken."

  • 2 kommentarer

judith andersson säger (20170910, kl 15.00)

hej ni sjunger bra

judith andersson säger (20170307, kl 16.26)

hej jag viste inte att de fanns kristna barnhem häftigt var gör du på barnhemet? hur gamla är baren

Skriv kommentar