Viktigt upprop!

2016-08-23 15:49

I våras, alldeles innan vår sommarturné skulle börja, nåddes vi av ett tungt besked: Vår bank meddelade då att de krävde en extraamortering på 2,5 miljoner kronor för att förnya lånet på Elida V, som idag sammanlagt är på 16,5 miljoner.
Tungt, dels för att beskedet kom strax innan en mycket arbetskrävande period, där så gott som all vaken tid går åt till att fullfölja alla åtaganden som vi planerat in. Dels för att beskedet kom så tätt inpå det datum då lånet ska förnyas i augusti.

Men beskedet var också oväntat eftersom vi historiskt har betalat alla amorteringar och räntor. Banken motiverade sitt beslut med att värdet på den här typen av stora segelbåtar har minskat i Europa och att man med anledning av detta vill minska sitt risktagande.

Vi vill därför informera alla våra Elida-vänner om denna situation och samtidigt göra ett upprop för att vi tillsammans kan säkerställa att Elida kan fortsätta med sitt viktiga evangelisationsuppdrag, både bland konfirmander och turister i Sverige och Sydeuropa.

Vi har funderat över många lösningar på denna utmaning, dels företagssponsring, dels personer som skulle kunna ge en engångsgåva, dels personer som kan bli regelbundna givare.
Men kanske har du också förslag på fler lösningar?

Vi hoppas nu att vi innan 31 augusti kan göra en delbetalning på bankens amorteringskrav, men också presentera garantier från företagare, sponsorer och gåvogivare, som tillsammans motsvarar de 2,5 miljoner kronor som banken vill ha för att förnya lånet.

Vill du hjälpa oss i denna situation? Kanske kan du ge en engångsgåva (använd i så fall vårt bankgiro 240-9001) eller har du möjlighet att bli månatlig givare och bli medlem i Elida PartnerShip? Om drygt 200 personer lovar att ge 200 kronor i månaden under fem år (som är lånets bindningstid), kan vi möta bankens amorteringskrav! Och därmed säkra Elidas fortsatta verksamhet.

Vi vill redan nu rikta ett stort och varmt tack för ditt stöd och dina förböner! Och så vill vi önska er alla Guds rika välsignelse!

Varma hälsningar,
Stefan & Diana

PS. För att kunna presentera vår garanti för banken behöver vi din eventuella respons innan 30 augusti!
Och som ett litet tack till alla som ger minst 1 000 kronor i engångsgåva eller går med i Elida PartnerShip och lovar att ge 200 kr/mån, skickar vi vår nyinspelade musik-cd.
___________

BÖNEKVÄLL:
Torsdagen 25 augusti kommer vi att ha en bönekväll ombord på båten kl 17-19, med tanke på detta och vårt förestående möte med banken.
Har du möjlighet och vill vara med är du varmt välkommen!

(vi ligger på Pir 4, Eriksberg - samma pir som Ostindiefararen)

  • 2 kommentarer

Anna säger (20160814, kl 22.37)

Hej,

Jag kan inte hitta något Swish nummer?

Björn Hellman säger (20160812, kl 21.08)

Hej,
Har satt in 1000kr idag till er fina verksamhet och båt. Gud välsigne er!

En Elida musik-cd vore förstås fint att ha i bilen.
Björn Hellman
Kalkstigen 4
19633 Kungsängen

Ber för er och proklamerar Seger.

//Björn Hellman

Skriv kommentar