Advent och ett litet judiskt barn i en krubba...

2017-12-14 20:01

Hej alla vänner!

December månad är den stilla månaden i vårt verksamhetsår. Ganska passande att börja kyrkoåret med en månad semester. Först vilar man efter arbetat ett år och när man känner att krafterna kommer tillbaka så börjar man att samla kraft för ett nytt år.

Man får tid att reflektera och fundera över livet och allt som händer. Mycket av det vi upplever idag är frukten av det vi planterade förut, vad vi har sått i våra egna liv och i samhället. Konsekvenstänkande är nödvändigt för att skapa hållbart liv och hållbara relationer. Det som lockar idag kan vara ödesdigert för morgondagen, det som känns jobbigt att ta tag i kan vara framtidens lycka.

Ibland är det en jobbig tanke. Allt vi säger och gör får konsekvenser. Även det vi önskade att vi aldrig sagt eller gjort. I denna världen finns ingen riktig delete-knapp.

I dessa dagar är det sprängstoff att ett litet nyfött judiskt barn är lösningen på världens problem! Att en judisk ung kvinna föder svaret på mänsklighetens problem och lösningen på hur en människa kan bli fri.

Julens viktigaste hälsning är att Jesus kommer med frihet! Frihet från synd, skuld och skam! Han kom inte för att godkänna våra fel utan för att förlåta och befria oss från synden.

Med ett öppet hjärta mot denna Guds kärlek så kommer friden som en självklar följd av detta. "-Min frid ger jag er" säger Jesus.

God Jul!!!
Stefan

Ett tips för det nya året:

Hönö Missionkyrka den 27 januari!

Missa inte ELIDAKONSERT kl 18.00

 

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar