Pilgrim Israel 2018

2018-04-21 20:06

Detta är en resa för solidaritet och rättvisa, mänskliga rättigheter och frihet, i sanningens och kärlekens tecken.

I en tid då den kristna trons vagga i Mellanöstern rensas på kristna är det skrämmande tyst i västvärlden. Få når igenom med budskapet om det som händer med våra kristna bröder och systrar i Mellanöstern och utrensningen fortsätter i oförminskad styrka.
Tystnaden måste brytas!

Elida är en liten allkristen organisation som samarbetar med olika kristna grupper för att fullfölja vårt gemensamma uppdrag att göra Kristus älskad och känd.
Vi önskar bjuda in personer och organisationer som ser det vi ser i Mellanöstern för att visa solidaritet med våra kristna syskon genom att på detta sätt lyfta frågan. Elida vill vara en scen för olika organisationer att sprida detta viktiga budskap och vara med att bryta tystnaden.

Israel är målet för vår resa och förklaringarna till det är många. En av dem är att Israel är den enda demokratin i Mellanöstern. Omgärdat av diktaturer, där mänskliga rättigheter ständigt kränks, lyser Israel som en fyr i natten. Staten visar vägen till ett etiskt hållbart samhälle, där olikheter får plats mitt i en samlad nation, trots alla de utmaningar de ständigt möter.
Främst av allt är detta det enda landet i Mellanöstern där den kristna minoriteten inte minskar i antal, utan stadigt växer. I 70 år har demokrati och rättvisa varit en ledstjärna för Israels samhällsbygge.

Israel är också landet som Gud lovade Abraham, och dess blotta existens är ett tydligt bevis på att Guds löften står fast. När staten Israel bildades 1948 visade Gud sin trofasthet mot sitt folk – något som varje kristen borde jubla över, då det visar att Gud håller vad han har lovat.*

Seglingsschema för hösten 2018:

Vår resa startar i och med Almedalsveckan (1–8 juli, 2018), med olika seminarier ombord i detta tema.

Därefter blir det avseglingsmöte lördagen 25 augusti kl 12 i Göteborg.

Etapp 1: Sverige–England       25–31 aug
Etapp 2: England–Lissabon     31 aug– 6 sept
Etapp 3: Lissabon–Malaga       6–11 sept
Etapp 4: Malaga–Italien          17–23 sept
Etapp 5: Italien–Cypern          26 sept–5 okt
Insegling: Cypern–Israel         10–11 okt

Under de olika etapperna kan man gärna segla med, för att så sätt hjälpa oss finansiera satsningen.
Under själva inseglingen har vi dock reserverade platser ombord; för dem som vill vara med men som inte får plats på Elida kan man åka färja mellan Cypern och Haifa.

Israel Special:             12–21 okt         
(Programmet under vistelsen i Israel är under danande.)

Elidas Greklandkonfa         24 okt –7 nov

Etapp 6: Aten–Rom           11–18 nov
Etapp 7: Rom–Cartagena   19–30 nov

Kostnad:
En etapp:        24 €/dag
Två etapper:    20 €/dag
Fler etapper:    17 €/dag

Inom kort hoppas vi få upp mer information även här på vår hemsida. Tills vidare får ni kontakta oss om ni undrar över något.

Allt gott!

*Israel utgör i dag knappt en halv procent av de 5 200 000 km² som vanligen brukar betecknas Mellanöstern, och endast en femtedel av den landyta som urpsrungligen utlovades som judiskt nationalhem 1917, enligt den s k Balfourdeklarationen.

(Om man vill vara med att bidra ekonomiskt till denna satsning kan man använda antingen bankgiro eller Swish, se separat flik för info om gåvor. Märk gärna gåvan med "Pilgrim 2018".)

  • 1 kommentarer

Anette Hall säger (20180425, kl 20.33)

Hej
Önskar er all lycka och välgång på er långa resa till Israel.

Med vänliga hälsningar
Anette Hall


Ps. Om man skulle vilja ge ett litet ekonomiskt bidrag till seglingen till Israel ( det kan tyvärr inte någon stor summa )
Vilket konto sätter man då in pengarna på. Ds

Skriv kommentar