Lite nyheter från Indien

2018-06-21 18:34

Nu finns det senaste nyhetsbrevet (för 2018) ute att läsa, för den som vill.

Där skriver Gun Abrahamsson bland annat om de tuffa förhållandena med den nya regeringen, som har som mål att utrota kristendomen innan år 2021. Men hon skriver också om det härliga bröllopet, där föreståndarparets son, Jonathan, äktade sin Hanna!

Du kan läsa nyhetsbrevet i sin helhet här.

Men nedan följer ett litet utdrag:

"Minns ni kvinnorna, som satt i fängelse och som inte fick ha med sig sina barn där? De fortsätter att komma till oss och barnen får vara på flickhemmet under fängelsevistelsen, och när de kommer ut ber de att få stanna kvar.

Ananthis mamma väntade barn och då hon blev fri från fängelset var det dags att föda. Hon var så tacksam att hon fick komma till Elidas flickhem och få den hjälp hon behövde.
Nu är Ananthi åtta år gammal och både hon och hennes mamma bor kvar på flickhemmet och hjälper till med det de kan.

Rakshmika var bara sex månader när någon tog henne och hennes mamma till vårt barnhem. De bodde på gatan och Rakshmika var så misskött.
Idag är hon på sitt femte år. Även hon får bo där med sin mamma, och ni kan ju ana deras tacksamhet. Även dessa hjälper till med allehanda göromål.

En droppe i havet? Ja, så känns det ibland när man hör om folkhavet med 1,3 miljarder människor som befolkar Indien. Men då tänker jag på Pradeep, Deepa, Christina, Biju, Linda, Joseph, Reena, Binu – ja, jag skulle kunna fylla många sidor med namn på barn som har blivit hjälpta av denna ”droppe i havet”!
Varje litet barn är lika värdefullt i Guds ögon och vi fortsätter vårt barnhemsarbete så länge det är möjligt!"

  • 0 kommentarer
Skriv kommentar