Med pappa som kapten och mamma som matros är det inte lätt att undgå båtlivet. Särskilt inte om dessa är heltidsengagerade på samma fartyg. Då blir man själv lätt det också.

Att ha tampar, fendrar och block som leksaker, att balanserande hålla sin tallrik och äta på en pall i sjögång, att ständigt vara tillsammans med besättningen och med gäster ombord, att vänja sig vid att inte ha landkänning på mer än en vecka, är kanske inte vardagsmat för de flesta killar i dessa åldrar.

Men det är en verklighet för dessa!

Zemias (född 2005), är den av killarna som tillbringar mest tid i byssan. Kanske inte för att äta, utan snarare för att hjälpa till med det som görs där. Han är en mycket social liten figur, som mer än gärna leker med konfirmanderna eller någon i besättningen och som drömmer om att bli kock.
Men det allra största intresset som följt med genom åren är bilar. "Bil" var bland hans allra första ord, liksom olika bilmärken(!). Det ska faktiskt tilläggas att det är en konst att leka med bilar på ett fartyg i lutande vinkel och med sjögång. Det är inte alltid som bilarna vill stanna på samma plats som man parkerat dem. Men Zemias vet hur man gör.

Lewi (född 2006), seglade redan som tvååring från Mallorca till Göteborg, vilket innebar korsande av såväl Biscaya som Nordsjön. Han älskar att vara ombord på Elida, men ännu mer älskar han att åka en tur i ”lillbåten”, eftersom den går så fort!
Det är inte svårt att komma att tänka på ”Dennis” eller ”Emil” när man är i närheten av denne lille lintott – en väldigt busig kille med en go' personlighet.
Lewi är också enormt teknisk och om man inte vill att han ska förstå hur en sak fungerar, ska man helt enkelt inte göra det inför honom – har han en gång sett hur det funkar, vet han oftast hur det ska göras sedan.

Utöver dessa två finns även storebror Joseph (född 1996) och storasyster Rebecca (född 1989), som mestadels befinner sig hemma i Sverige för skola och arbete. Men framför allt Joseph försöker besöka båten med jämna mellanrum för att hjälpa till under både konfaläger och musikturné.

Nationalitet: Svensk

Hemort: Göteborg

Funktion: Busfrön

E-postadress: