Nedan kan du läsa vad några av våra tidigare Elidakonfirmander tycker om sin konfirmationsläsning ombord på Elida:

"Jag kommer ihåg att jag kom hem från ett läger och hade en alldeles speciell känsla i kroppen. Jag var så väldigt glad, uppfylld, trött, full av minnen och sedan så fanns det något mer... Samma dag skrev jag ett inlägg på min blogg med rubriken ”de bästa dagarna i mitt liv”. Det var verkligen så jag kände, och känner än.

När jag kom till Elida hade jag ingen större uppfattning om Gud. Jag hade väl bestämt mig för att ”ja, han finns väl” men så mycket mer var det inte. Men under tiden jag var på Elida förändrades hela min syn på Gud."

/Therese Carlstein

   *     *     *

"Att konfirmeras på Elida kan nog ha varit en av de bästa upplevelserna i mitt liv! För mig blev det platsen där jag fick lära mig vem Gud är! Förutom lektioner där prästis lärde oss om Gud och Jesus (där han förklarade allt så man förstod) så hade vi morgon- och aftonböner varje dag, då någon ur besättningen alltid delade med sig något ur sitt liv. Ofta var det olika vittnesbörd, vad Gud hade gjort i deras liv, hur de kom till tro och personliga tips på hur man växer i sin tro!

Några av mina bästa minnen var kvällen då vi nattseglade ner till Malmö och man fick se en solnedgång över lugnt och öppet hav. Liksom då killarna kom in i tjejernas hytt kl 4 på natten för att måla mustascher på oss men misslyckas och fick skrubba däck som straff - men de tyckte det var helt värt det, haha! Och så fototävlingen vi hade i Köpenhamn på midsommar, då vi gick runt och skämde ut oss med att fria till främmande personer, dansa med dem, köpa senap i en korvkiosk, ha pølse-krig och mycket mer.
Jag kan inte dra en annan slutsats än att konfirmeras på Elida har varit en av de mest fantastiska saker jag har upplevt! Jag har kommit till tro på en kärleksfull Gud som jag först inte trodde existerade, jag har fått minnen för livet, och massvis med nya vänner!"

/Lisa Eklund

   *     *     *

"Elida har lätt varit den bästa tiden i mitt liv. Det har varit så himla kul att träffa massa nya människor, sett och uppleva otroligt mycket. Jag har haft det så himla bra.
Allt eftersom att jag har lärt känna Jesus under konfan, desto mer litar jag på honom. Han känns verkligen mer och mer som en bästa vän. Han har gett mig stöd i svåra situationer under året."

/Ellen Ekwall

     *     *     *

"Konfirmationen på Elida var en av de roligaste tiderna i mitt liv! Inte nog med att man får nya vänner för livet, man får även segla på en riktigt maffig segelbåt. Konfirmationen på Elida var ett äventyr som jag minns tillbaka på med ett stort leende på läpparna. På båten blir alla en stor familj, konfirmanderna och besättningen.
Under min konfirmationstid hos Elida lärde jag mig otroligt mycket om kristendomen och Gud. Många fördomar om kristna suddades ut och jag fick ett annat perspektiv på livet. Jag lärde mig bland annat att Gud älskar mig för den jag är och att Gud har en alldeles speciell plan för mitt liv. Dessa lärdomar har gjort mig så mycket säkrare i mig själv.
Om du vill lära dig mer om Gud, träffa nya grymma vänner och segla med en 40 meter lång segelbåt, är Elida konfirmationen för dig!
Gå med i Elida-familjen du med!"

/William Landén

     *     *     *

"Att konfirmera sig på Elida har varit det roligaste och bästa jag har gjort! Redan första dagen kände man sig hemma. Det var liksom som om någon sade, 'här ska du vara, här finns en plats för dig.'
Men att konfirmeras var mer än bara superroliga läger med segling och nya vänner, man fick lära sig hur andra ser på Gud och vad han har gjort i deras liv. Men bäst av allt: man fick en egen liten men meningsfull smakbit på hur Gud kan vara.
Jag tycker att andra ska gå konfa på Elida, för ni kommer att känna er så välkomna och ha så roligt samtidigt som ni får ta första steget att lära känna Gud."

/Maria Allersjö

     *     *     *

"Min syn har förändrats på så sätt att jag känner mig mycket säkrare på mig själv och vet att det finns en Gud som älskar mig för den jag är och vad som än händer mig! Jag har bett till Gud varje dag sedan jag var liten, och gör det fortfarande, men nu kan jag våga fråga mer och be om hjälp på andra sätt än förr.
Jag kom närmre Gud och känner att han stöttar mig! Tack vare konfa på Elida vet jag vem jag är och vem Gud är och att han älskar mig!
Det bästa var att jag fick lära känna så många, vänner, ledare, präster och såklart Gud! Jag fick komma närmare och inse att det verkligen är kristendomen jag konfirmerar och som jag vill stanna i.
Såklart var ledarna det bästa! Så underbara och fina människor som vill hjälpa och vägleda oss. Jag är så tacksam över att jag konfirmerade mig på Elida!! Det öppnades verkligen nya dörrar för mig!

/Matilda Nygren

     *     *     *

"Konfirmationsläsningen på Elida var en jättehäftig upplevelse med mycket gemenskap. Vi hade många roliga aktiviteter, som vattenkrig och ElidaDuellen med många roliga uppgifter att lösa. Till exempel skulle vi på spanska(!) klara att köpa korv med bröd utan korv eller bröd, och försöka få åka polisbil och många andra tokiga uppdrag. Man hade aldrig tråkigt!
Det bästa med lägret var att lära känna alla nya personer och att ha kul med dem och få segla med en så fin båt på Västkusten och i Medelhavet. Det var härligt att få leva ihop med troende människor under en längre period och se hur mycket glädje de känner genom sin tro.
Innan trodde jag inte så mycket på Gud. Men efter lägret var det mycket lättare att tro på Gud och känna att det alltid finns hopp och någon man kan lita på. Jag kände också att de som har 'hittat sin tro' verkar ha ett lugn inom sig och inte ständigt behöver söka efter något häftigare i livet."

/Erik Adling Tufvesson