Är det något Elida blivit känt som under åren så är det "den sjungande segelbåten". För ända sedan starten 1963 har Elida seglat omkring med sång och musik från båtdäcket, för att på det sättet sprida både glädje och budskapet om Jesus Kristus.
Förutom att spela och sjunga medan vi seglar, arrangerar vi även det vi kallar "bryggmöten", som innebär att vi lägger till i en hamn och håller en konsert med livemusik i varierande genrer men där allt syftar till att berätta om eller peka på Jesus. Mellan sångerna delar besättningen personliga livsberättelser.
Efter konserten har vi sedan öppen båt, då alla som vill får komma ombord, se sig omkring, få en guidad tur om man så önskar, ställa frågor om båt och verksamhet – eller bara dricka en kopp kaffe.

Under åren har våra musikinslag sett olika ut och rört sig i olika vatten. Men numera har vi tre huvudsakliga turnéer varje år.

Sommarturnén: Under fem sommarveckor seglar vi i Skandinavien (med tyngdpunkt på Sverige), både på ost- och västkusten, med ett stort musikteam av sångare och musiker ombord. Så gott som varje kväll lägger vi till i en ny hamn och har bryggmöte, och däremellan spelar vi medan vi seglar mellan hamnarna.
Därtill samarbetar vi ofta med lokala kyrkor, som arrangerar aftonkonserter med oss.
Under flera år har vi även besökt Almedalsveckan på Gotland, där vi ligger inne i Visby hamn under hela politikerveckan och har öppen båt och spelningar varje dag, samt erbjuder däcket som scen för debatter och panelsamtal som olika organisationer arrangerar i samarbete med oss.

Spanienturnén: I oktober, då Elida befinner sig i Spanien, arrangerar vi en 10-dagarsturné längs Solkusten. Beroende på var vi befinner oss – om det är en övervägande turistort eller en stad med mest lokalbefolkning – blandar vi sånger på engelska och spanska, och erbjuder även spansk tolkning för vittnesbörden.
På vissa orter samarbetar vi med lokala kyrkor, som är med och möter människor på kajen och bjuder in oss att medverka under gudstjänster.

Kanarieturnén: I mars, då Elida befinner sig på Kanarieöarna, anordnar vi en 10-dagarsturné huvudsakligen på Gran Canaria. Här ligger tyngdpunkten på musikgudstjänster och konserter i och med lokala turistkyrkor, samt spelningar (både annonserade och spontana) i shoppingcentra och på marknader.

Intresserad?
Vårt musikteam består dels av flitigt återkommande personer, dels personer som sätter av några turnéer men sedan går vidare. Därmed finns det då och då öppningar för nya människor att komma in i teamet.
Generellt tar vi in nykomlingar inför Sommarturnén, men när som helst under året kan man skicka in en intresseanmälan till Diana Paduch Abrahamsson, som är musikansvarig tillsammans med Johan & Lina Quint. E-posta henne på diana@elida.se, så kan hon ge mer information.

Utöver våra egna turnéer gör vi under året ibland även besök i kyrkor för medverkan i gudstjänster, gratiskonserter, festivaler, evangelisationsevent eller annat. Om du är med i en kyrka eller annat sammanhang som skulle vilja få ett besök av vårt musikteam, hör gärna av dig till Diana!